Het belang van content vóór het design van je website

Bij het maken van een website is het vaak verleidelijk om te beginnen met het ontwerp. Veel bedrijven richten zich eerst op de uitstraling van de site en vergeten wat eigenlijk het belangrijkste is: de inhoud. Dit kan problemen veroorzaken en ervoor zorgen dat de website zijn doel mist.

Een verkeerd begin

Stel je voor dat je een product wilt lanceren, maar je team begint meteen met het ontwerpen van marketingmateriaal zonder te weten wat het product precies doet. Dit leidt tot verwarring en een resultaat dat niet goed aansluit op wat je eigenlijk wilde bereiken. Zo gaat het vaak ook met websites: zonder een duidelijke focus op de inhoud krijg je een mooie website die de verkeerde boodschap overbrengt.

Eerst de content, dan het design

Voordat je begint met het ontwerpen van een website, is het essentieel om duidelijk te hebben wat je wilt zeggen en aan wie. De twee belangrijkste vragen zijn:

  1. Wat is het doel van de website? Is het bedoeld om te verkopen, te informeren of iets anders?
  2. Wie is je doelgroep? Zijn het kinderen, ondernemers of misschien gepensioneerden?

Pas als je dit scherp hebt, kun je beginnen met het creëren van de content: teksten, afbeeldingen en video’s. Deze elementen vormen de kern van je website en bepalen hoe de site eruit moet zien. Als je dit proces omdraait, loop je het risico dat de website niet aansluit op je boodschap of doelgroep.

Waarom content leidend moet zijn

Als je eerst de inhoud bepaalt, heeft dit drie grote voordelen:

  1. Betere samenhang, het ontwerp sluit perfect aan op de boodschap van de site.
  2. Gerichte resultaten, de website zal effectiever zijn, omdat het ontwerp gebaseerd is op de inhoud.
  3. Responsief design, de site werkt goed op alle apparaten, omdat de teksten en beelden juist zijn ingedeeld voor verschillende schermformaten.

Bij Unity Systems helpen we je graag met het opzetten van een website die niet alleen mooi is, maar ook echt werkt voor jouw doelen en doelgroep. Wil je meer weten over onze diensten voor webdesign en SEO? Neem contact met ons op.