Algemene Voorwaarden Web Services

1. Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die een overeenkomst aangaat met Unity Systems.
  • Unity Systems: de opdrachtnemer die webdiensten levert, zoals websitebouw, -beheer en gerelateerde digitale services.
  • Diensten: alle door Unity Systems aan Opdrachtgever geleverde webservices, waaronder websiteontwikkeling, onderhoud, hosting en aanverwante diensten.

2. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, overeenkomsten en werkzaamheden die Unity Systems uitvoert met betrekking tot webdiensten. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts bindend indien schriftelijk overeengekomen.

3. Offertes en overeenkomsten

  1. Alle offertes zijn vrijblijvend en 30 dagen geldig, tenzij anders aangegeven.
  2. Een overeenkomst komt tot stand na schriftelijke bevestiging door Unity Systems of zodra Unity Systems start met de uitvoering van de werkzaamheden.

4. Uitvoering van de opdracht

  1. Unity Systems zal de opdracht naar beste inzicht en vermogen uitvoeren, echter zonder te kunnen garanderen dat de geleverde diensten aan alle verwachtingen van Opdrachtgever voldoen.
  2. Termijnen voor oplevering zijn indicatief en gelden niet als fatale termijnen. Overschrijding van een termijn geeft Opdrachtgever geen recht op schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
  3. De oplevering van de opdracht wordt voltooid wanneer Unity Systems de volledige website of dienst gereed meldt en de Opdrachtgever hiervan op de hoogte stelt. De daadwerkelijke oplevering vindt plaats door het beschikbaar stellen van het project of product via een upload naar de afgesproken website of serveromgeving, of oplevering in een bestand per mail. Vanaf dat moment is de Opdrachtgever verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de website, tenzij anders schriftelijk overeengekomen. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke aanpassingen na de eerste upload, tenzij deze zijn inbegrepen in een apart onderhoudscontract.

5. Aansprakelijkheid

Unity Systems is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, waaronder gevolgschade, gederfde winst, verlies van gegevens, bedrijfsschade of enige andere vorm van schade als gevolg van het gebruik van de geleverde diensten. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het nemen van eigen beveiligingsmaatregelen, zoals het regelmatig bijwerken van wachtwoorden en het beveiligen van gevoelige gegevens. Indien Unity Systems toch aansprakelijk wordt geacht, is deze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag van de overeengekomen vergoeding voor de betreffende opdracht of de vergoeding voor één maand hosting als de schade verband houdt met de hostingdiensten. De totale aansprakelijkheid van Unity Systems zal in geen geval het totale bedrag dat door Opdrachtgever aan Unity Systems is betaald in de voorafgaande zes (6) maanden van de overeenkomst overschrijden. Unity Systems is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door fouten in geleverde content, vertragingen door derden, serveruitval of veiligheidslekken, tenzij dit te wijten is aan opzet of grove nalatigheid van Unity Systems. De Opdrachtgever vrijwaart Unity Systems tegen alle aanspraken van derden met betrekking tot het gebruik van de diensten.

6. Beëindiging en opschorting

  1. Unity Systems heeft het recht de overeenkomst onmiddellijk te beëindigen of op te schorten indien Opdrachtgever niet voldoet aan zijn verplichtingen of indien Unity Systems een vermoeden heeft van misbruik van de diensten.
  2. Bij beëindiging van de overeenkomst om welke reden dan ook, blijft Opdrachtgever gehouden alle openstaande betalingen te voldoen.

7. Overmacht

Unity Systems is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien zij daartoe verhinderd is als gevolg van overmacht, waaronder storingen in de infrastructuur, stakingen, natuurverschijnselen of andere onvoorziene omstandigheden. In geval van overmacht heeft Unity Systems het recht de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zonder dat er enige verplichting tot schadevergoeding bestaat. Unity Systems heeft het recht om derden in te schakelen voor de uitvoering van de overeenkomst zonder dat dit haar aansprakelijkheid vergroot.

8. Betalingsvoorwaarden

  1. Betalingen dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
  2. Bij niet-tijdige betaling is Opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling in verzuim en is een rente van 1% per maand verschuldigd over het openstaande bedrag.
  3. Uurtarieven voor geleverde diensten worden afgerond op het dichtstbijzijnde hele uur, ongeacht de daadwerkelijk gewerkte tijd.

9. Intellectuele eigendom

  1. Alle door Unity Systems ontwikkelde en geleverde materialen blijven eigendom van Unity Systems totdat alle contractuele verplichtingen door Opdrachtgever zijn voldaan.
  2. Het is Opdrachtgever niet toegestaan de geleverde diensten te verveelvoudigen, openbaar te maken of ter beschikking te stellen aan derden zonder schriftelijke toestemming van Unity Systems.

10. Toepasselijk recht en geschillen

  1. Op alle overeenkomsten tussen Unity Systems en Opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.
  2. Geschillen worden uitsluitend voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Unity Systems is gevestigd.

11. Omvang van de opdracht en revisierondes

  1. Om verwarring te voorkomen, wordt onder “oplevering” altijd verstaan: het moment waarop de volledige website of dienst functioneel beschikbaar wordt gemaakt voor de Opdrachtgever door middel van upload naar de overeengekomen server, websiteomgeving of het aanleveren van de website via een bestand. Andere termen zoals “lancering” of “publicatie” worden niet gebruikt om onduidelijkheid te vermijden. Als dergelijke termen toch worden gebruikt, verwijzen ze niet naar de technische of juridische oplevering, maar uitsluitend naar marketing- of communicatieactiviteiten rondom het project.
  2. Andere termen zoals “afwerking”, “voltooiing” of “lancering” hebben geen juridische waarde in deze overeenkomst. De enige bindende term in relatie tot het voltooien van de opdracht is “oplevering” zoals hierboven gedefinieerd. Eventuele misverstanden die voortvloeien uit het gebruik van onjuiste terminologie vallen onder de verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen met Unity Systems.
  3. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, is Unity Systems uitsluitend verplicht om maximaal vijf (5) pagina’s te ontwikkelen, bewerken of beveiligen. Bij een “one-pager” beperkt de verplichting zich tot één (1) pagina. De tijdsduur van de opdracht is naar redelijkheid gekoppeld aan deze omvang. Aanvullende pagina’s vallen niet onder de standaard dienstverlening en worden apart gefactureerd.
  4. Functionaliteiten die niet als essentieel worden beschouwd voor de basiswerking van de website, zoals animaties, klikbare objecten, interactieve elementen of andere niet-kernfunctionaliteiten, hoeven door Unity Systems niet te worden ontwikkeld, tenzij vooraf schriftelijk overeengekomen. Indien Unity Systems dergelijke elementen toch levert, gebeurt dit vrijwillig en zonder enige verplichting tot volledige oplevering of verdere ondersteuning.
  5. Er worden maximaal twee (2) revisierondes aangeboden voorafgaand aan de definitieve oplevering, waarbij elke revisieronde een maximale duur van dertig (30) minuten heeft. Na de eerste revisieronde dient Opdrachtgever alle vereiste content, zoals teksten, afbeeldingen en andere materialen, volledig en in een duidelijk bruikbaar formaat aan te leveren. Als deze content niet binnen deze termijn wordt aangeleverd, behoudt Unity Systems zich het recht voor om verdere aanpassingen of toevoegingen tegen het standaardtarief in rekening te brengen.
  6. Na de tweede revisieronde is het niet meer mogelijk om wijzigingen of nieuwe content aan te leveren zonder dat hiervoor extra kosten worden berekend. Alle aanvullende verzoeken worden onder het standaard uurtarief van Unity Systems uitgevoerd, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.
  7. Na de definitieve oplevering vallen alle verdere wijzigingen, toevoegingen of verbeteringen aan de website onder het standaardtarief van Unity Systems, tenzij Opdrachtgever beschikt over een onderhoudscontract waarin andere afspraken zijn vastgelegd. Unity Systems is niet verplicht om zonder een dergelijk contract wijzigingen door te voeren.
  8. Unity Systems behoudt zich het recht voor om eenzijdig te bepalen welke aanpassingen binnen de overeengekomen opdracht vallen en welke als extra werkzaamheden worden beschouwd.

12. Verantwoordelijkheden van de Opdrachtgever

Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van correcte en volledige informatie, materialen en content (zoals teksten, afbeeldingen en video’s) die nodig zijn voor de uitvoering van de overeenkomst. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor vertragingen of kosten die voortvloeien uit het niet tijdig of onvolledig aanleveren van deze informatie. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het naleven van alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot de content van de website, zoals privacywetgeving (inclusief AVG) en auteursrechten. Unity Systems is niet aansprakelijk voor enige claims voortvloeiend uit schendingen van dergelijke wetten door de Opdrachtgever. Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het maken van regelmatige backups van gegevens en content die op de website wordt geplaatst, tenzij Unity Systems expliciet en schriftelijk verantwoordelijk is gesteld voor het maken van deze backups. Unity Systems is niet aansprakelijk voor dataverlies, tenzij dit te wijten is aan grove nalatigheid of opzet van Unity Systems.

13. Beperkingen ten aanzien van garantie en werking van de website

Unity Systems garandeert niet dat de website foutloos of zonder onderbrekingen zal functioneren. Kleine bugs, tijdelijke storingen of vertragingen worden beschouwd als aanvaardbare risico’s bij digitale diensten, tenzij deze de kernfunctionaliteit van de website aanzienlijk verstoren. Unity Systems biedt geen garanties ten aanzien van de veiligheid van de website. Hoewel Unity Systems redelijke beveiligingsmaatregelen zal treffen, is zij niet aansprakelijk voor hacks, datalekken of andere veiligheidsproblemen die zich voordoen, tenzij er sprake is van grove nalatigheid of opzet. Het is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever om waar nodig aanvullende beveiligingsmaatregelen te nemen. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor problemen die voortkomen uit onverenigbaarheid met verouderde browsers, systemen of apparaten die door de Opdrachtgever of bezoekers van de website worden gebruikt.

14. Beperkingen in dienstverlening na oplevering

  1. Na de definitieve oplevering van de website beperkt de verantwoordelijkheid van Unity Systems zich tot het uitvoeren van de overeengekomen diensten. Latere aanpassingen, zoals updates, wijzigingen of optimalisaties, vallen niet onder de oorspronkelijke overeenkomst en worden apart gefactureerd.
  2. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor het functioneren van de website op servers van derden of voor storingen die worden veroorzaakt door hostingproviders, tenzij Unity Systems zelf verantwoordelijk is voor de hosting van de website en hier specifieke afspraken over zijn gemaakt.

15. Beperking van ondersteuning en onderhoud

  1. Onderhoud van de website, zoals het bijwerken van software, plugins of andere systemen, is geen onderdeel van de standaardovereenkomst, tenzij anders overeengekomen in een apart onderhoudscontract.
  2. Unity Systems biedt geen gratis ondersteuning na oplevering. Ondersteuning wordt uitsluitend verleend tegen het standaard uurtarief, tenzij er een onderhouds- of servicecontract is afgesloten dat andere afspraken bevat.

16. Beperking van technische SEO-ondersteuning

  1. Unity Systems is niet verplicht om uitgebreide technische SEO-diensten te leveren (zoals zoekmachine-optimalisatie) als onderdeel van de websiteontwikkeling, tenzij dit schriftelijk is overeengekomen. SEO-diensten worden beschouwd als extra diensten en zijn geen onderdeel van de standaard webbouwovereenkomst.
  2. Unity Systems garandeert niet dat de website een bepaalde positie zal bereiken in zoekmachines, aangezien dit afhankelijk is van factoren buiten de controle van Unity Systems, zoals algoritmes van zoekmachines en het gedrag van concurrenten.

17. Beperking van verantwoordelijkheid voor externe software en integraties

  1. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor de werking, prestaties of compatibiliteit van software van derden (zoals plugins, thema’s, API’s, of andere externe tools) die op verzoek van de Opdrachtgever in de website zijn geïntegreerd. Alle problemen of kosten die voortvloeien uit het gebruik van dergelijke software vallen onder de verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever.
  2. Unity Systems biedt geen garanties of ondersteuning voor de continuïteit van diensten van derden. Eventuele kosten voor het vervangen of aanpassen van software van derden komen voor rekening van de Opdrachtgever.

18. Beperking van technische ondersteuning na oplevering

  1. Unity Systems is niet verplicht om technische ondersteuning te verlenen na de oplevering van de website, tenzij er een apart onderhouds- of servicecontract is afgesloten. Eventuele verzoeken om ondersteuning na oplevering zullen worden uitgevoerd tegen het standaard uurtarief van Unity Systems.
  2. Unity Systems is niet aansprakelijk voor technische problemen die ontstaan als gevolg van wijzigingen of aanpassingen door de Opdrachtgever of door derden na de oplevering van de website.

19. Overdraagbaarheid en verantwoordelijkheid van domeinnamen en hosting

  1. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor het beheer of de registratie van domeinnamen en hostingservices, tenzij dit uitdrukkelijk is overeengekomen. Eventuele problemen met domeinnaamregistraties of hostingservices die door de Opdrachtgever of derden worden geleverd, vallen buiten de verantwoordelijkheid van Unity Systems.
  2. Indien Unity Systems hostingdiensten aanbiedt, is zij niet verantwoordelijk voor downtime, serverproblemen of dataverlies veroorzaakt door de hostingprovider. Eventuele verantwoordelijkheid van Unity Systems eindigt bij de overdracht van de website aan de Opdrachtgever of de hostingprovider.

20. Beperking van aanpassingen door de Opdrachtgever

  1. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor problemen of fouten die voortvloeien uit wijzigingen die door de Opdrachtgever zelf of door derden worden aangebracht aan de geleverde website of systemen, zonder schriftelijke toestemming van Unity Systems.
  2. Eventuele herstelwerkzaamheden die nodig zijn als gevolg van ongeautoriseerde wijzigingen door de Opdrachtgever of derden, worden gefactureerd tegen het standaard uurtarief van Unity Systems.

21. Afwijzing van verantwoordelijkheid voor resultaten

Unity Systems biedt geen garanties over de commerciële of technische resultaten die de Opdrachtgever met de geleverde website zal behalen. Unity Systems is niet verantwoordelijk voor omzetverlies, afname in bezoekersaantallen, of enig ander commercieel resultaat. Unity Systems garandeert geen specifieke laadtijden, snelheid of prestaties van de website, tenzij dit expliciet in een aparte overeenkomst is vastgelegd. Unity Systems biedt geen garanties voor een specifieke positie in zoekmachines, aangezien dit afhankelijk is van factoren buiten de controle van Unity Systems, zoals zoekmachine-algoritmes en het gedrag van concurrenten.

22. Beperking op het testen en opleveren

  1. Unity Systems zal de website testen op gangbare browsers en apparaten op het moment van oplevering. Unity Systems is niet verplicht om de website aan te passen voor toekomstige browsers, apparaten of systeemupdates, tenzij anders overeengekomen in een onderhoudscontract.
  2. Eventuele aanvullende tests, optimalisaties of updates voor compatibiliteit na oplevering worden uitgevoerd tegen het standaard uurtarief van Unity Systems.

23. Beperking op contractoverdracht

De Opdrachtgever is niet gerechtigd om rechten en verplichtingen uit de overeenkomst met Unity Systems zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Unity Systems over te dragen aan derden. Unity Systems behoudt zich het recht voor om haar rechten en verplichtingen uit de overeenkomst over te dragen aan een derde partij, zonder voorafgaande toestemming van de Opdrachtgever, indien dit noodzakelijk wordt geacht voor de continuïteit van de dienstverlening.

24. Herziening van tarieven

Unity Systems behoudt zich het recht voor om de tarieven periodiek aan te passen, onder andere op basis van inflatie, wijziging in marktomstandigheden of kostenstijgingen. Unity Systems zal de Opdrachtgever ten minste 30 dagen van tevoren schriftelijk op de hoogte stellen van een tariefwijziging. Indien de Opdrachtgever niet akkoord gaat met de tariefwijziging, heeft de Opdrachtgever het recht de overeenkomst schriftelijk te beëindigen binnen 14 dagen na ontvangst van de aankondiging, zonder dat hierbij een schadevergoeding verschuldigd is.

25. Escalatieproces bij geschillen

Indien er een geschil ontstaat tussen Unity Systems en de Opdrachtgever met betrekking tot de overeenkomst, zullen partijen eerst proberen het geschil in goed onderling overleg op te lossen. Indien een minnelijke schikking niet wordt bereikt binnen 30 dagen na het ontstaan van het geschil, kunnen partijen ervoor kiezen om het geschil voor te leggen aan een onafhankelijke mediator. De kosten van de mediator worden gelijkelijk verdeeld tussen partijen.

Indien mediation niet tot een oplossing leidt, zal het geschil worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Unity Systems is gevestigd, zoals bepaald in artikel 11 van deze voorwaarden.

Artikel 26. Abonnementen en minimale looptijd

  1. Toepasselijkheid: Dit artikel is van toepassing op alle abonnementen die Unity Systems aanbiedt in het kader van de overeenkomst met de Opdrachtgever, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Abonnementen gelden uitsluitend wanneer deze expliciet in de offerte of overeenkomst zijn vermeld, bijvoorbeeld door het gebruik van een maandtarief of terugkerende servicekosten. Indien geen abonnement wordt vermeld, zijn de reguliere eenmalige tarieven van toepassing.

  2. Minimale looptijd: Abonnementen hebben een minimale looptijd van twaalf (12) maanden, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Gedurende deze periode is de Opdrachtgever verplicht tot betaling van de overeengekomen maandelijkse of jaarlijkse abonnementsvergoeding, ongeacht het gebruik van de diensten.

  3. Automatische verlenging: Na afloop van de minimale looptijd wordt het abonnement stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, tenzij de Opdrachtgever het abonnement schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van drie (3) maanden voor het verstrijken van de minimale looptijd.

  4. Opzegging door de Opdrachtgever: Opzegging van het abonnement door de Opdrachtgever kan slechts plaatsvinden tegen het einde van de minimale looptijd en met inachtneming van een opzegtermijn van drie (3) maanden. Opzegging dient schriftelijk te geschieden. Na de minimale looptijd kan de Opdrachtgever het abonnement opzeggen met een opzegtermijn van zes (6) maanden, eveneens schriftelijk.

  5. Ontbinding door Unity Systems: Unity Systems behoudt zich het recht voor om het abonnement te allen tijde en zonder opgave van redenen te ontbinden of op te schorten, met onmiddellijke ingang, indien de Opdrachtgever in gebreke blijft in de nakoming van zijn verplichtingen uit de overeenkomst of in geval van misbruik van de diensten. In geval van ontbinding door Unity Systems blijft de Opdrachtgever verplicht alle openstaande betalingen te voldoen tot het einde van de dan lopende abonnementsperiode.

  6. Wijziging van tarieven: Unity Systems behoudt zich het recht voor om tarieven voor abonnementen jaarlijks te herzien. Tariefwijzigingen worden minimaal dertig (30) dagen van tevoren schriftelijk aan de Opdrachtgever gecommuniceerd. Indien de Opdrachtgever niet akkoord gaat met de tariefwijziging, heeft de Opdrachtgever het recht het abonnement schriftelijk op te zeggen binnen veertien (14) dagen na de kennisgeving van de tariefwijziging, met inachtneming van de reguliere opzegtermijn.

  7. Geen restitutie: Bij voortijdige beëindiging van het abonnement door de Opdrachtgever, om welke reden dan ook, vindt er geen restitutie plaats van reeds betaalde abonnementskosten voor de resterende looptijd van het abonnement.